Click îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Sufleu cu şuncă
Ingrediente: 4 fire de praz, 150 g şuncă presată, 4 linguri smântână groasă, 2 linguri caşcaval ras, 4 ouă, 2 linguri făină, 20 g unt.
Preparare: Speli bine prazul pentru a îndepărta orice urmă de nisip, tai partea verde pe care o poţi folosi la o ciorbă, iar partea albă o tai rondele subţiri. Separat, tai şunca cubuleţe. Fierbi rondelele de praz circa 10 minute la aburi sau le opăreşti scurt în apă cu sare şi le scurgi într-o sită. Amesteci prazul cu şunca, gălbenuşurile amestecate separat cu smântâna şi două linguri de caşcaval ras, iar la sfârşit încorporezi delicat albuşurile bătute spumă şi făina.
Torni amestecul într-o formă rotundă, unsă cu unt, presari deasupra restul de caşcaval ras şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute. O serveşti caldă sau rece.
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o supertavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro.