Click îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Supă-cremă de praz

6 noiembrie 2012 15:17   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 2-3 fire de praz (partea albă şi verde), 2-3 cartofi potriviţi ca mărime, 1 morcov, 1 căţel de usturoi, 1 lingură de unt, 2 linguri smântână, nucşoară rasă, mărar verde, sare, piper.

Preparare: Se spală bine prazul pentru a îndepărta orice urmă de nisip. Se curăţă cartofii, morcovul şi căţelul de usturoi. Se taie toate legumele rondele sau cubuleţe şi se pun la fiert cu apă şi un praf de sare. Când legumele sunt bine pătrunse, se strecoară zeama şi se păstrează, iar legumele se pasează cu un blender sau se trec prin sită.

Se adaugă peste piureul de legume zeama în care au fiert, plus usturoiul zdrobit şi se lasă să dea în clocot.

Se adaugă untul, smântâna, se potriveşte gustul cu nucşoară rasă, sare, piper şi se ia vasul de pe foc. Se serveşte caldă garnisită cu mărar verde.

Câştigă o supertigaie

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o super-tigaie oferită de  www.vasepentrugatit.ro.

Mai multe