Click îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Tort cu cremă de brânză
Ingrediente: Pentru blat: 300 g piure de dovleac, 300 g făină, 200 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 6 ouă, 150 g unt, 150 ml lapte dulce, 1 praf de copt, 1 praf de sare.
Pentru cremă: 250 g brânză de vaci cremoasă, 200 ml frişcă naturală, 100 g zahăr pudră, 1 pliculeţ zahăr vanilat. Pentru decor: 100 g zahăr, 2 linguri frişcă lichidă, 50 g alune (rumenite uşor în cuptor).
Preparare: Se curăţă dovleacul, se taie bucăţi şi se fierbe până se înmoaie. Se scurge apa în care a fiert şi se presează până se obţine un piure. Separat, se mixează untul cu zahărul şi zahărul vanilat până devine o compoziţie cremoasă. Se adaugă un praf de sare, ouăle pe rând, laptele, piureul de dovleac şi, apoi, în ploaie, făina cernută cu praful de copt.
Se amestecă bine. Se toarnă aluatul într-o formă rotundă şi se coace circa 45 min. Se mixează brânza cu zahărul şi zahărul vanilat, se încorporează frişca naturală şi se pune la frigider până este gata blatul. Separat, se caramelizează 100 g zahăr, se stinge cu frişca lichidă şi se amestecă cu alunele rumenite în cuptor şi zdrobite. După răcire, se taie blatul în patru felii orizontale, se pune crema de brânză între ele şi se decorează cu alunele caramelizate. Se lasă la rece câteva ore.
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o supertavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro.