Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi:«Ruladă cu ciocolată şi nucă»

13 februarie 2012 17:04   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: Pentru blat: 3 ouă, 2 linguri cacao, 1 lingură făină, 3 linguri zahăr. Pentru cremă: 300 g ciocolată, 150 ml frişcă, 4 linguri zahăr, 1 esenţă de rom, 100 g nucă pentru decor.

Preparare: se bat albuşurile cu zahărul şi se adaugă pe rând gălbenuşurile. Se adaugă făina şi cacaua. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace 15 minute.

Se răstoarnă foaia de blat pe un prosop umed. Se rulează cu grijă foaia, cu tot cu prosop. Se pune frişca lichidă într-un ibric pe foc şi, când este fierbinte, se dă deoparte, se adaugă 200 g ciocolată rasă şi se amestecă continuu.

La final, se adaugă esenţa de rom. Se topeşte zahărul, se adaugă nucile, se mai lasă puţin pe foc şi se răstornă pe o farfurie. După ce s-au răcit nucile caramelizate, se pisează. Se desface foaia de blat din prosop, se unge cu cremă şi se rulează din nou. Se topeşte ciocolata rămasă, se glazurează cu ea rulada şi se decorează cu nucile caramelizate.

Mai multe reţete găseşti în noul număr al revistei “Click! Poftă Bună”

Concurs! Câştigă un set de accesorii de bucătărie

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem!

Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un set de accesorii de bucătărie!

Mai multe