Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tartă cu coacăze
Câştigătoarea noastră se numeşte Stoica Adina Mariana. Ea va primi o oală cu semipresiune.
Ingrediente: 300 g făină, 1 pachet unt de 250 g, 1 ou, 1praf copt, 2 plicuri budincă vanilie, 800 ml lapte, 200 g zahăr, 1 plic gelatină roşie, frişcă pentru ornament, coacăze.Preparare: Se pune făină într-un castron, se adaugă untul, oul, zahărul (150 g) şi praful de copt se frământă bine şi se adună o mingiuţă din aluat. Întindem cu sucitorul o foaie, dar nu foarte groasă, apoi se ia cu grijă şi se pune în tavă de tartă, tapetată cu hârtie de copt. Înţepăm cu o furculiţă pe toată suprafaţă. O dăm la cuptor cca 15 minute până se coace.
Pregătirea budincii: Într-o oală punem 700 ml lapte cu 200 g zahăr, punem pe foc, lăsăm să se încălzească, iar între timp dizolvăm budinca în 100 ml lapte şi adăugăm peste laptele de pe foc amestecând continuu, pentru a nu se face cocoloaşe. Când este gata se ia de pe foc şi o lăsăm să se răcească puţin. Când este aproape rece se pune peste tartă. Dizolvăm gelatina, adăugăm peste budincă şi o lăsăm la rece până se întăreşte. Când este gata, se ornează cu frişcă şi coacăze. Poftă bună!