Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tartă cu cireşe şi căpşuni - Andra Marina Constantinescu

4 iulie 2015 1:02   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Andra Marina Constantinescu. Ea va primi o oală de patru litri.

Pentru umplutură:

850 g de căpşuni şi cireşe, 5 linguri zahăr; 3 linguri amidon;

Pentru aluat fraged:

500 g făină; 250 g unt; 2 ouă; 130 g zahăr; un praf de sare; În plus: unt pentru uns tavă; formă pentru tarte de 28 cm; zahăr pudră pentru ornat.

Preparare:

Se spală căpşunile şi li se îndepărtează codiţele. Se spală cireşele şi li se îndepărtează codiţele şi sâmburii. Se pun fructele într-un castron şi peste ele se pune zahărul şi se amestecă, după care se pun într-o cratiţă împreună cu amidonul şi se pun la foc mic până când se îngroaşă. Apoi se lasă la răcit. Făina se cerne pe suprafaţa de lucru, după care se formează o adâncitură în mijlocul grămezii. Untul tăiat bucăţele se repartizează de jur-împrejurul adânciturii. Se adaugă ouăle în mijloc, după care zahărul şi sarea se presară pe marginea făinii. Se amestecă totul bine şi se frământă, apoi se formează o bilă, care se împachetează în folie şi se introduce la frigider pentru cel puţin 30 de minute. După trecerea timpului de repaus, se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi. Bila de aluat se întinde cu ajutorul sucitorului, se decupează şi se pune în formă de tartă unsă cu unt. Se adaugă umplutura de fructe, după care se ornează tarta cu restul de aluat, după preferinţă şi se introduce la cuptor până când se rumeneşte frumos. Se lasă apoi să se răcească şi se pudrează cu zahăr. Poftă bună!

Mai multe