Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort de biscuiţi cu jeleu de fructe - Tincuţa Coman

24 aprilie 2015 20:58   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Tincuţa Coman. Ea va primi o tigaie ceramică.

Ingrediente: 500 g biscuiţi fragezi, 800 ml lapte, 4 gălbenuşuri, 100 g unt, un plic budincă de vanilie, un plic budincă de ciocolată, 150 g zahăr, 150 g jeleu de fructe roşii;

Preparăm cremele din câte 400 ml lapte pentru fiecare plic de budincă. Pentru crema de budincă: punem într-un bol praful de budincă, 5 linguri de zahăr şi 4-5 linguri de lapte după care amestecăm bine. Două gălbenuşuri le batem cu două linguri de zahăr şi le amestecăm cu laptele rămas, apoi punem laptele la fiert şi amestecăm continuu ca să nu se lipească. Când este pe punctul de fierbere dăm vasul deoparte de pe foc, adăugăm amestecul de budincă şi amestecăm energic să nu se formeze cocoloaşe. Punem la foc mediu şi amestecam până dă în 2-3 clocote. Dăm deoparte şi la fel procedăm şi cu crema de ciocolată. Cât cremele sunt călduţe punem în fiecare câte 50 g de unt bătut şi amestecăm bine. Asamblăm tortul astfel: într-o formă de cozonac tapetată cu folie de aluminiu, aşezăm un strat de biscuiţi, apoi crema de cacao, strat de biscuiţi, apoi crema de vanilie şi tot aşa până terminăm ingredientele. Păstrăm câteva linguri din creme pentru decor. Ultimul strat va fi de biscuiţi. Dăm formă la frigider pentru două ore, apoi  aşezăm un platou dreptunghiular peste formă şi răsturnăm tortul. Îndepărtăm folia şi decorăm cu cremele păstrate şi cu jeleul care îi dă o savoare şi un aspect deosebit. Poftă bună!

Mai multe