Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu pişcoturi, ananas şi caise - Andrei Manz
Câştigătorul nostru se numeşte Andrei Manz. El va primi o tigaie ceramică.
Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri făină, 6 linguri zahăr, un vârf de linguriţă praf de copt, un pachet pişcoturi, 1 l frişcă, 1 cutie conservă ananas, 1 cutie conservă caise;
Mod de preparare
Se face un blat din ouă, zahăr, făină şi praful de copt. Se separă albusul de gălbenuş, se bate spumă albusul cu zahărul, iar apoi se adaugă gălbenuşurile şi se încorporează bine făină cu praful de copt. Se dă la cuptor până ce blatul este copt. Se scurg conservele de fructe şi se taie fructele în bucăţele mai mici. Siropul se păstrează pentru a însiropa blaturile de tort şi pişcoturile. Frisca se bate spumă tare. După ce blatul s-a răcit se taie în două obţinându-se 3 blaturi mai subţiri. Se aşează primul blat într-o tavă cu marginile detaşabile, se însiropează, pe marginea tavei se aşează piscoturile însiropate şi ele şi apoi se adaugă frişcă. Se pune deasupra bucăţelele de caise, blatul din mijloc care se însiropează şi el, apoi frişca şi ananasul. Deasupra se pune cel de-al 3-lea blat însiropat şi se îmbracă tortul pe deasupra cu frişcă. Se decorează cu ananas şi caise şi se dă la rece pentru câteva ore. Când îl scoatem de la frigider detaşăm marginea tăvii şi va rămâne foarte frumos cu pişcoturi pe margine. Poftă bună!