Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: «Prăjitura Zăpezii»
Câştigătoarea noastră se numeşte Clementina Cojan. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.
Ingrediente pentru foi: 2 ouă, 9 linguri zahăr, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 1 pliculeţ amoniac, 18 linguri făină, un praf de sare; Crema: 1/2 l lapte, 3 linguri făină, 250 g zahăr pudră, 4 linguri zahăr vanilinat, 200 g unt, 3 linguri dulceaţă de zmeură; Pentru decor: zahăr pudră vanilat.
Preparare
Pentru foi se mixează ingredientele şi din aluatul obţinut se coc cinci foi pe dosul tăvii, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Pentru cremă se amestecă făina cu laptele şi se fierbe până se îngroaşă. Se lasă la răcit şi se freacă cu zahărul, untul şi zahărul vanilat. Se obţine o cremă spumoasă. Asamblăm prăjitura: foaie, cremă, foaie, întindem cele 3 linguri de dulceaţă de zmeură, foaie, cremă şi ultima foaie peste care presărăm din abundenţă zahăr pudră vanilinat. O tăiem a doua zi. Poftă bună!