Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort sandwich - Amalia Sasarman

18 ianuarie 2015 12:34   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Amalia Sasarman. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.

Ingrediente pâine:1 kg de făină, 1 lingură miere, 2 linguri ulei de măsline, 30 g drojdie, 700 ml apă, sare, 100 g caşcaval ras; Într-un castron amestecăm drojdia cu mierea şi 3 linguri de apă călduţă. Lăsăm amestecul 10 minute la căldură până se formează spumă şi-şi dublează volumul. În mijlocul făinii facem o gropită şi turnăm drojdia, uleiul şi apa călduţă. Amestecăm cu o lingură, iar când compoziţia începe să se îngroaşe, punem sarea. Frământăm până obţinem un aluat ce nu se mai lipeşte. Lăsăm 20 de minute, apoi adăugăm caşcavalul ras şi mai frământăm puţin. Îl punem în forma unsă cu ulei şi-l lăsăm la crescut o oră. Încingem cuptorul la 220 grade şi lăsăm, pâine 15 minute, după care scădem temperatura la 190 grade şi lăsăm încă 45 minute;

Crema de brânză cu somon: 200 g cremă de brânză, 100 g somon afumat, 1 lămâie, 1/2 legătură mărar, piper proaspăt măcinat, 10 rondele castravete; Radem coaja de lămâie şi stoarcem sucul. Tăiem somonul cubuleţe şi tocăm mărarul. Într-un castron amestecăm bine crema de brânză împreună cu coajă de lămâie, piperul şi sucul de lămâie. Adăugăm somonul şi mărarul şi amestecăm iar. Lăsăm crema la rece.

Crema de ciuperci cu smântână: 100 g ciuperci conservă, 3 linguri maionează, 3 linguri de smântână grasă, sare; Amestecăm maioneza cu smântână şi adăugăm ciupercile tocate mărunt. Potrivim de sare şi lăsăm la rece. Crema de avocado şi rodii: 1 avocado, 1 lămâie, 1 rodie, 1/2 ceapă, 1 linguriţă muştar, 1 praf sare; Scoatem sâmburii de rodie şi miezul fructului de avocado. Stoarcem lămâia şi pasăm cu o furculiţă până obţinem un piure fin. Adăugăm muştarul, sarea, seminţele de rodie şi ceapa tocată fin. Amestecăm totul.

Pentru decor: 200 g cremă de brânză cu smântână, roşii cherry, ridiche, măsline, pătrunjel, seminţe rodie, salată verde, castravete, inimioare de caşcaval;

Montare: Curăţăm pâine de coajă şi o tăiem felii, ca şi blatul de tort. Aşezăm o felie pe platou şi o ungem cu crema de brânză cu somon. A doua felie cu crema de ciuperci şi a treia cu cea de avocado. Dăm la rece 6 ore, după care-l îmbrăcăm în cremă de brânză şi-l decorăm după bunul plac. 

Mai multe