Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Macarons făcute în casă - Ana Maria Ionescu

6 decembrie 2014 11:24   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Ana Maria Ionescu. Ea va primi un set de cafea.

Ingrediente: 180 g zahăr pudră, 90 g albuşuri (cca 3 albuşuri), 20 g zahăr tos, 100 g făină de migdale fin măcinată.

Preparare: Mixăm albuşurile 2-3 minute, până devin albicioase, apoi adăugăm 1/3 din zahărul tos (cca 1 linguriţă rasă). Mixăm încă 2-3 minute şi adăugăm încă o linguriţă rasă din zahărul tos. Mixăm iarăşi 2-3 minute după care adăugăm restul zahărului rămas şi mixăm până obţinem o bezea fermă. Amestecăm făina de migdale cu zahărul pudră şi le cernem de 2-3 ori după care începem să le adăugăm treptat în bezea. Amestecăm cu multă grijă de jos în sus şi cu mişcări lente. Aluatul final trebuie să aibă un aspect lucios şi să fie cremos, dar ferm. În tava tapetată cu hârtie de copt, formăm cu ajutorul unui pos, macarons cu diametrul de 4 cm. Lăsăm tava cu macarons pe masa din bucătărie pentru 1 oră. După atingem cu grijă un macarons şi dacă acesta nu se va lipi de deget atunci putem să îi coacem, la 150°C, cuptor preîncălzit cu convecţie, pe treapta a doua de jos în sus pentru 10 minute sau pentru 13-14 minute la 150°C, cuptor preîncălzit electric tradiţional. Eu le-am umplut cu cremă de ciocolată. Ingrediente umplutură: 250 g ciocolată neagră sau amăruie, 200 ml smântână dulce şi 50 g unt la temperatura camerei. Preparare: Într-un castron se adaugă ciocolata bucăţi şi untul la temperatura camerei. Într-o cratiţă se pune smântână pe foc până începe să fiarbă. Se adaugă smântana peste ciocolată şi unt şi se amestecă până la omogenizarea completă. Se ţine la frigider 2 ore înainte de a umple jumătăţile de macarons. Poftă bună!

Mai multe