Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Lebede de casă - Luminița Nicoleta Tolea

29 noiembrie 2014 21:07   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Luminiţa Nicoleta Tolea. Ea va primi un set de cafea.

Ingrediente coji: 35 ml ulei, 70 ml apă, 70 gr făina, 3 ouă, un praf de sare; Crema de vanilie: 300 ml lapte, 90 gr zahăr, 50 gr făină, 2 ouă, vanilie.

Decor: frişcă cu aromă de vanilie, zahăr vanilat. Modul de preparare: Apa, uleiul şi sarea se fierb într-un vas până atinge punctul de fierbere, se adaugă întreaga cantitate de făină, se amestecă cu paleta repede pentru a asigura înglobarea întregii cantităţi de făină, până ce aluatul se desprinde uşor de pereţii vasului. Se retrage continuând amestecarea până scade temperatura. Se încorporează ouăle ( unul câte unul) prin amestecare continuă înglobând, concomitent, şi o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, în formă de avelină ( rotundă ) cu diametrul de 5 cm. Coacerea se realizează la temperatură ridicată (180 gr), apoi la temperatura moderată (120 gr), fără a deschide cuptorul în primele 10-15 minute. Coaja după coacere trebuie să fie uscată. La coajă se taie capacul total. Cojile se umplu cu cremă de vanilie, iar capacul de deasupra se taie în două. Se decorează cu frişcă bătută, iar capacul tăiat se pune sub formă de aripioare la lebedă. Se presară cu ajutorul unei site zahăr farin. Poftă bună!

Mai multe