Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort de ciocolată
Câştigătoarea noastră se numeşte Luminiţa Diaconu. Ea va primi un set de cafea.
Ingrediente: 250 gr unt, 6 ouă, 250 g zahăr pudră, 50 g cacao, 100 g zahăr tos, 5 linguri apă, o lingură cu vârf de făină.
Preparare: Crema: într-o oală se amestecă bine cacao cu zahărul tos şi cu apa şi se pune pe un foc mic sau pe un vas cu apă clocotită, să se înmoaie zahărul. Se lasă apoi deoparte să se răcească. Se freacă spumă untul cu zahărul pudră şi se adaugă pe rând cu cele 6 gălbenuşuri, amestecând după fiecare. Se adaugă apoi siropul de cacao răcit şi se amestecă. Din cremă se ia deoparte un sfert din cantitate, iar restul se dă la frigider.
Blatul: În crema oprită se pune o lingură cu vârf de făină şi albuşurile bătute spumă tare. Se amestecă uşor de câteva ori. Se unge forma de tort cu un solid, se toarnă compoziţia uşor şi se dă la cuptor la foc mic. Se lasă să crească şi să se coacă. Nu se deschide cuptorul 15 minute. Când este coaptă, se scoate, se lasă să se răcească, se taie în 3 foi, se aşează pe platou, fiecare parte se îmbracă cu crema din frigider. Se dă iar la rece.