Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitură inteligentă

15 noiembrie 2014 13:04   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Luciana Mihălcescu. Ea va primi un set de cafea.

Ingrediente: 225 g făină, 250 g unt/ margarină, 1 litru lapte, 4 pliculeţe de zahăr vanilat şi esenţă de vanilie,  250 g zahăr, 8 ouă. Opţional: sos de mure (mure cu zahăr zdrobite în blender) sau dulceaţă de mure;

Mod de preparare: Untul se taie în bucăti şi se topeşte pe bain-marie. Se lasă la răcit şi între timp se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă untul topit peste gălbenuşuri. Făina se cerne şi se adaugă peste compoziţia de gălbenuşuri şi unt. Se adaugă laptele. După ce se încorporează laptele se adaugă albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu lingura de sus în jos. Compoziţia rezultată se pune în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se dă la cuptor pentru aproximativ 1 oră ( eu am tinuţ-o 1 oră şi 15 minute deoarece nu mi se părea coaptă). Primele 5 minute se dă focul mai mare, după îl reducem la minim. Nu se deschide uşa cuptorului. Când este gata o lăsăm să se răcească şi abia după o taiem cubuleţe şi o pudrăm cu zahăr. O putem servi alături de un sos de fructe (mure etc) sau dulceaţă. Poftă bună!

Mai multe