Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitura «Tăvălita» cu nucă şi cocos

26 septembrie 2014 21:26   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Cristina Iusco. Ea va primi un set de cuţite.

Ingrediente: Pentru blat: 350 gr zahăr pudră, 3 ouă mici, o lingură şi jumătate

miere de albine, cam 380-400 gr făina, 2 linguriţe praf de copt, circa 200 ml lapte, circa 60 g margarină; Pentru glazură: 220 gr zahăr pudră, 50 gr cacao, 220-250 ml lapte, 200-250 gr unt sau margarină, 200 gr nucă de cocos, nucă măcinată.

Mod de preparare: Pentru blat se freacă bine zahărul cu ouăle, mierea şi margarina. Se freacă până se topeşte zahărul, se adaugă apoi făina cu praful de copt şi laptele şi pune intr-o tava , tava se unge şi se tapetează, se pune în cuptorul încălzit. Când e gata, se lasă la răcit, după care se taie în pătrate pentru glazură. Zahărul se fierbe cu cacaoa şi laptele. Când dă în clocot se ia de pe foc şi se pune untul bucăţi. După ce se topeşte untul, se dă fiecare pătrat prin glazură unul câte unul, cu o furculiţă se lasă puţin să se scurgă, apoi se dau prin nucă de cocos sau nucă măcinată. Poftă bună!

Mai multe