Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitură cu mousse de mascarpone şi fructe de pădure

19 septembrie 2014 14:42   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Manu Ioana. Ea va primi un set de cuţite.

Ingrediente: Blat: 8 ouă, 7 lg zahăr, un baton vanile, 7 lg făină, 20 gr ciocolată albă rasă, coajă rasă de portocală; Sirop: o ceaşcă cafea expresso, o linguriţă de zahăr, esenţă de rom; Crema mousse de mascarpone: 500 gr mascarpone, 300 ml frişcă, un plic gelatin, 200 gr ciocolată albă; Decor: 200 gr fructe de pădure, 2-3 lg zahăr, un plic gelatină;

Mod de preparare: Blatul: mixăm albuşurile cu un vârf de sare şi jumătate din zahăr până devine ca o bezea. Adăugăm şi gălbenuşurile mixate la rândul lor cu restul de zahăr. Cu o spatulă adăugăm şi făina, ciocolata, coaja de portocală şi vanilia. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem compoziţia şi dăm la cuptor circa 35 minute. Siropul: amestecăm zahărul cu cafeaua rece şi romul. Crema: într-o crăticioară topim la bain-marie ciocolata cu frişca şi lăsăm să ajungă la temperatura camerei. După răcire adaugăm gelatina (pregătită în prealabil conform instrucţiunilor de pe plic) şi crema de mascarpone. Decor: Într-o crăticioră punem fructele cu zahărul şi lăsăm la foc mic să se lege puţin apoi adăugăm gelatina.

Blatul îl tăiem în două şi prima parte o însiropăm, adăugăm crema de mascarpone şi cel de al doilea blat (pe care nu îl insiropăm) şi deasupra fructele. Se dă la rece. Poftă bună!

Mai multe