Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitura "Cocomac" - Irina Stoian

23 august 2014 13:52   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Irina Stoian. Ea va primi un set de cuțite.

Ingrediente: Blat: 8 albuşuri, 200 gr zahăr, 2 linguri făina, 1 praf de copt, 50 gr mac, 150 g nucă de cocos. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă pe rând praful de copt, făina, macul şi nuca de cocos.

Foaie dobos: 3 ouă, 3 linguri apă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri , apoi se bat spumă albuşurile cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu cele trei linguri de apă după care se adaugă în compoziţia de albuşuri şi în final se adaugă şi făina.

Crema: 8 galbenuşuri , 300 gr zahăr, 2 plicuri ness , 150 ml lapte, 300 g margarină.

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, ness-ul, laptele şi se fierbe pe aburi până devine o compoziţie cremoasă. Se lasă la răcit după care se amestecă cu margarina.

Asamblare: blat,  jumăte de cremă, foaie dobos, cremă. Deasupra se ornează cu bastonaşe colorate sau ciocolată rasă. Poftă bună!

Mai multe