Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori - Negresă de post
Câştigătoarea noastră se numeşte Daniela Butnaru. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente:
400 g făină
150 g cacao
400 g zahăr
1 praf sare
20 g praf de copt (2 plicuri)
200 ml ulei
600 ml apă minerală
esențe și mirodenii la alegere (eu am folosit esență de rom, coajă de portocală și stafide).
Mod de preparare:
Ingredientele uscate (faina, praful de copt, zahărul, sarea, cacao) se amestecă foarte bine, după care se pune apa minerală și uleiul, amestecându-se foarte bine până când compoziția devine cremoasă. Se adaugă esențele și mirodeniile, după care se pune compoziția într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, la foc potrivit, pentru aproximativ 30-40 de minute. Se coace la foc potrivit până când trece proba cu scobitoarea. Se lasă la răcit și se taie în forma dorită.