Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Foi ninse pentru Moşu’ - Nicoleta Mariana Dincă

20 decembrie 2014 12:45   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră se numeşte Nicoleta Mariana Dincă. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente: Pentru foi: 2 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, 1/2 pliculeţ praf de copt, 1 linguriţă bicarbonate stins în zeamă de lămâie, coajă rasă de portocală. Pentru cremă: 4 gălbenuşuri, 7 linguri zahăr, 5 linguri făină, 500 ml. lapte, 2 linguri cacao, zeamă de la o portocală, o esenţă de rom;

Mod de preparare: Pentru foi: Se amestecă toate ingredientele, până se obţine un aluat flexibil. Se împarte în trei bucăţi şi se pun la crescut 30 min. Apoi se întind cu sucitorul şi se coc la 180 de grade, pentru 4-5 minute fiecare. Pentru cremă: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, făina şi zeamă de portocale. Se pune la încălzit laptele şi se adaugă treptat compoziţia amestecând continuu până se îngroaşă. Opţional puteţi adaugă nuci măcinate. La final adăugaţi esenţă de rom. Umpleţi foile cât este crema fierbinte, acoperiţi cu un prosop umed (2-3 ore). Porţionaţi prăjitura şi pudraţi-o cu zahăr pudră şi cacao. Poftă bună, alături de Moşu’!

Mai multe