Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Ruladă cu foi «Lica»

10 iunie 2011 13:36   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: un pachet de foi „Lica".

Pentru crema 1: 400 ml apă, 12 linguri zahăr, 100 g unt, 2-3 linguri cacao, 400 g biscuiţi măcinaţi.

Pentru crema 2: 250 g unt, 12 linguri zahăr praf, 4-5 plicuri zahăr vanilat, 3 gălbenuşuri, 60 g nucă de cocos.

Pentru glazură: 3 linguri zahăr, 3 linguri cacao, puţin ulei, 2-3 linguri apă.

Preparare: ingredientele pentru crema 2 se freacă spumă. Ingredientele pentru crema 1 se fierb până se îngroaşă, apoi se întinde crema caldă pe foile „Lica".

Se întinde crema 2 peste crema 1 şi se rulează strâns. Se prepară glazura amestecând zahărul, cacaua, apa şi uleiul.

Se fierbe până se obţine glazura potrivită, care se întinde peste ruladă. Deasupra se presară fulgi de nucă de cocos.

Câştigă un cuptor multifuncţional

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste?

Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un cuptor multifuncţional.

Mai multe