Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori - Brânzoaice împletite

4 noiembrie 2011 14:32   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: Pentru aluat: 400 g făină, 125 ml lapte, 1 ou, 2,5 linguri zahăr, 25 g drojdie proaspătă, 1 plic zahăr vanilat, coajă de lămâie, 1 fiolă esenţă de lămâie.

Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci, 2ouă, 1plic zahăr vanilat, 1gălbenuş de ou amestecat cu o lingură de lapte pentru uns brânzoaicele.

Preparare: Puneţi toate ingredientele pentru aluat într-un vas încăpător şi frământaţi bine aluatul până devine elastic. Îl lăsaţi la dospit acoperit cu un prosop de bucătărie curat, într-un loc ferit de curent.

Într-un bol amestecaţi brânza cu ouăle şi zahărul vanilat. Când aluatul e gata îl tăiaţi în 4 bucăţi, îl întindeţi şi apoi puneţi brânza şi apoi împletiţi cu tehnica spicului.

Puneţi împletiturile (nu uitaţi să le ungeţi cu un gălbenuş de ou cu puţin lapte amestecat) pe o tavă în care puneţi hârtie de copt şi dati la cuptorul preîncălzit pentru 40 minute la 180 grade sau treapta 3 de gaz. Când sunt coapte, le scoateţi din cuptor şi le lăsaţi să se răcească înainte de a le tăia şi mânca.

Câştigă un cuptor multifuncţional

Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un cuptor multifuncţional.

Mai multe