Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori - Prăjitură cu bezea

18 noiembrie 2011 14:51   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea din această săptămână este Daniela Gorgorin. Ea a câştigat un cuptor multifuncţional. Săptămâna viitoare, puteţi câştiga un storcător de fructe şi legume.

Ingrediente: 5 ouă, 200 g unt, 100 ml lapte, 200 g + 150 g zahăr, 200 g făină, un praf de copt, 4 linguri cacao, o cană de nucă tocată mărunt.

Preparare: Se amestecă untul cu cele 200 g de zahăr, cu gălbenuşurile şi laptele. Se adaugă praful de copt, făina, cacao şi nucă.

Compoziţia se toarnă într-o tavă de 20/30 cm (tapetată cu hârtie de copt). Tava se pune în cuptorul bine încins şi se lasă pentru 35 de minute la foc potrivit.

Albuşurile se bat spumă cu cele 150 g de zahăr pe baie de apă caldă. Când prăjitura este gata, se toarnă bezeaua deasupra ei, se nivelează şi se pune iarăşi în cuptor pentru 5 minute.

Se închide focul şi se lasă să se răcească prăjitura în cuptor. Se ornează cu ciocolată rasă sau cu bombonele decorative.

Câştigă un cuptor multifuncţional

Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii” sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un cuptor multifuncţional.

Mai multe