Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- Rulouri cu vanilie

16 decembrie 2011 15:40   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 8 linguri ulei, 8 linguri zahăr, 8 linguri lapte, 2 ouă, un plic de amoniac, făină. Crema: 1,5 l de lapte, 3 pachete budincă de vanilie, 10 linguri de zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat, 100 g margarină.

Preparare: Într-o crăticioară se pun zahărul, uleiul, laptele, se amestecă bine la foc mic până se topeşte tot zahărul. Se lasă să se răcească după care se adaugă ouăle unul câte unul, plicul de amoniac stins cu zeamă de lămâie şi făina treptat.

Se împarte coca formată în 4 şi se întind pe rând 4 foi; din fiecare foaie tăiem fâşii subţiri de circa 2 cm, apoi fiecare fâşie se rulează pe o formă cilindrică unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se ung cu ou bătut, se presară zahăr şi se aranjează într-o tavă de cuptor tapetată cu foaie de copt.

Se introduce în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru circa 15 minute, până se rumenesc.Când sunt gata, se scot rulourile de pe forme şi se lasă să se răcească.

Crema: Se pregăteşte crema după instrucţiunile pachetului de budincă şi la sfârşit, când este încă pe foc, se pune margarina şi se amestecă până se încorporează.Când se ia de pe foc, se pune vasul în apă rece şi se amestecă până se mai răceşte puţin. Umplem rulourile şi presărăm pe deasupra zahăr vanilat.

Câştigă un cuptor multifuncţional

Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii” sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un cuptor multifuncţional.

Mai multe