Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori - «Cotlete de berbecuţ»
Câştigătoarea noastră este Cristina Dragomir. Ea a câştigat un storcător de fructe.
Ingrediente pentru două porţii: 6 cotlete de berbecuţ, 3 linguri de ulei, 1 ceaşcă vin roşu sec, 1 lingură sos de soia, 1 lingură zahăr tos, 1 vârf cuţit sare, 1 vârf cuţit piper, 1 linguriţă amidon, 200 g cartofi, 1/2 salată verde, 1 lingură oţet, cimbru, 20 grame unt, mărar.
Preparare: cotletele se aşază pe un platou şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi se stropesc cu ulei. Se lasă la macerat, la rece, câteva ore.
Ele vor fi preparate pe grătar. Separat, într-o crăticioară amestecăm vinul, zahărul, sos de soia şi piper şi punem pe foc.
Din acestea preparăm un sos de vin, în care, pentru a căpăta o consistenţă cremoasă, adăugăm amidonul dizolvat în prealabil în puţin vin rece.
Cartofii se decojesc şi se taie cuburi. Se fierb în apă cu sare până se înmoaie dar nu aşteptăm să se facă praf în oală.
Salata se spală foarte bine şi se condimentează cu sare, piper şi oţet după gust. Montăm pe farfurie o porţie de salată, o porţie de cartofi pe care îi stropim cu unt topit şi îi ornăm cu mărar tocat mărunt, 3 cotlete de berbecuţ pe care le învelim în sos de vin.
Concurs. Câştigă un storcător de fructe
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem!
Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un storcător de fructe!