Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori / Minipateuri cu carne

25 mai 2012 14:12   Rețete
Ultima actualizare:

Nasser Kawadri este câştigătoarea noastră din această săptămână.

Ingrediente: 3 căni de făină, 1/2 linguriţă scorţişoară, 1 vârf de linguriţă condiment 7 spices (sau după gust), 2 linguriţe susan, 1 ceaşcă ulei, 130-150 ml apă călduţă în care se pune 1/2 linguriţă de sare.

Ingrediente pentru umplutură: 250 g carne, 1/2 praz, 2 linguri fulgi de migdale, 1 vârf de linguriţă condiment 7 spices, sare, 1 vârf de linguriţă scorţişoară, 50 g ulei.

Preparare: Pentru foaie, se amestecă făina cu susanul, 7 spices şi scorţişoară. Se adaugă ceaşca de ulei şi apa călduţă sărată.

Trebuie să iasă un aluat fraged, nelipicios. Se lasă la „odihnit" o oră. Între timp preparăm umplutura.

Pentru a pre­­găti umplutura călim într-o tigaie la foc mediu, prazul, carnea, fulgii de migdale şi condimentele: 7 spices, scorţişoara, sare.

Lăsăm pe foc până carnea e călită bine. Se lasă la răcit. Se întinde cu răsucitorul o foaie subţire, apoi cu un pahar se decupează cercuri în care punem umplutură.

Le închidem presând bine marginile cu degetele. Putem presa cu o furculiţă pentru a avea un aspect frumos.

Se prăjesc în ulei în­­cins la foc mediu. Se pot servi calde şi reci.

Câştigă o cană electrică!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem!

Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o cană electrică!

Mai multe