Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- Vinete la cuptor

6 iulie 2012 13:56   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 3 vinete mari, 3 ardei (roşu, galben, verde), o ceapă mare, 2 roşii, sare, piper, caşcaval ras, orez, ulei, măsline.

Preparare: Vinetele se taie pe lungime în două, se scobesc iar miezul se taie cuburi la fel ca şi roşiile decojite, iar ceapa şi ardeii se taie fideluţă. Se căleşte ceapa până devine aurie, se adaugă ardeiul, apoi vinetele, un strop de apă, iar la urmă roşiile şi orezul în prealabil fiert pe jumătate.

Se condimentează cu sare, piper şi se adaugă verdeaţă tocată. Se umplu vinetele cu compoziţia obţinută, se decorează cu caşcavalul ras şi măslinele tăiate felii, se aşează într-o tavă cu ulei şi se dau la cuptor ½ oră.

Pentru decor am folosit şi un ardei pe care l-am umplut cu aceeaşi compoziţie. Acest preparat este excelent ca şi garnitură pentru friptură.

Câştigă colecţia  «Delicii în bucătărie»!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii” sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o colecţie de cărţi de bucate!

Mai multe