Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Plăcintă cu dovleac

9 noiembrie 2012 16:16   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătoarea noastră este Anamaria Bădia. Ea va primi o supertigaie.

Ingrediente: Umplutura: un dovleac, 200 g zahăr, 50 g unt. Foile: 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, 7 linguri zahăr, 2 ouă, făină cât cuprinde, 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet, un praf de sare, esenţă de vanilie.

Preparare: curăţaţi dovleacul de seminţe şi coajă şi daţi-l prin răzătoarea mare. Puneţi untul într-o cratiţă peste care puneţi la călit dovleacul cu zahărul şi lăsaţi la foc mic pentru 10-15 minute sau până ce dovleacul s-a înmuiat.

Pentru aluat puneţi toate ingredientele (în afară de făină) într-un castron. Amestecaţi cu un tel, apoi adăugaţi făina treptat până ce obţineţi un aluat elastic, care nu se prinde de mână. Împărţiţi aluatul în două şi întindeţi două foi cam de 2-3 mm grosime. Tapetaţi o tavă termorezistentă cu unt şi puţină făină, aşezaţi foaia mai mare acoperind pereţii tăvii, apoi turnaţi dovleacul răcit. Aşezaţi cea de-a doua foaie perforând-o din loc în loc cu vârful unui cuţit, apoi ungeţi cu puţin ou bătut sau puţin lapte. Puneţi în cuptorul încins la 180C/350F/gaz 4 pentru 40 de minute sau până ce plăcinta este rumenă. Scoateţi plăcinta din cuptor, lăsaţi să se răcorească şi tăiaţi în bucăţi de mărimea dorită.

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.

Mai multe