Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Friptură de raţă

30 mai 2014 23:16   Rețete
Ultima actualizare:

Câştigătorul nostru este Cely Snijec. Ea va primi o supertavă de copt. Nu rataţi premiile de săptămâna viitoare!

Ingrediente: 2 pulpe de raţă, o lingură de untură de porc, sare, piper, enibahar, nucşoară, rozmarin, cimbru, coriandru (măcinate şi boabe), o ceapă, 2-3 căţei de usturoi, foaie de dafin, o portocală, un pahar de vin alb.

Preparare: Carnea de raţă se masează cu untura amestecată cu sare, piper, nucşoară, enibahar, cimbru. Se lasă să stea o oră la frigider, după care se rumeneşte. Adăugăm ceapa, usturoiul, tăiate felii, condimentele boabe şi foaia de dafin, felii de portocală, o ceaşcă de apă. Dăm la cuptor. Periodic întoarcem pe fiecare parte.

Dacă e nevoie, mai adăugăm apă. Când carnea este aproape pătrunsă, adăugăm vinul. După ce carnea e făcută bine, se dă la o parte, se strecoară sosul rămas şi puţin vin, mai lăsăm 5 minute pe foc. Dacă dorim, la final adăugăm fructe de pădure, care dau o savoare deosebită. Servim friptura cu garnitură de orez sau piure de cartofi şi sos.

Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi  premiată cu o supertavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro.

Mai multe