Coliva colorată- Cristina Mesca

30 mai 2014 22:23   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 g arpacaş, 10 linguri zahăr, 50 g miez de nucă, 2 linguri cacao ,2 linguriţe coajă de lămâie rasă, bomboane de colivă multicolore (boni-bon, 1 linguriţă aranjamente din ciocolata, zahăr pudră de vanilie 2 linguriţe, o esenţă rom, biscuiţi pisaţi sau daţi prin maşina de tocat - 5 linguri, 1 vârf de sare, o liguriţă nucă de cocos.

Mod de preparare : Se spală arpacaşul în 10 ape reci (de preferabil minim 7 ape, până vedem că este curat arpacaşul), apoi se pune la fiert. Se fierbe cel puţin o oră, poate şi mai mult. Trebuie să amestecăm din când în când ca să nu se lipească de oală.

Când a fiert bobul şi e înflorit bine, adăugăm sarea, amestecăm şi oprim focul. Apoi adăugăm zahărul deasupra şi-l lăsăm aşa până se răceşte (nu-l amestecăm cu arpacaşul pentru a nu prinde acea crustă).

Vasul va sta acoperit cu un prosop umed până se va răci.

După ce s-a răcit, adăugăm esenţa de rom, coaja de lămâie, cacao, miezul de nucă mărunţit şi biscuiţii pisaţi. Gustăm şi vedem dacă este pe gustul nostru, dacă îi mai trebuie zahăr, mai adăugaţi zahăr pudră de vanilie.

Punem compoziţia într-o farfurie plată sau un vas mai adânc şi îi dăm o formă colivei (rotunda sau pătrată). La ornare adăugăm bomboanele colorate, nuca de cocos, aranjamentele din ciocolată, o linguriţă de biscuiţi pisaţi şi zahărul vanilat pe alocuri.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook

Mai multe