Cornulețe cu ciocolată
Ingrediente
1 kg făină
3 ouă
4 linguri miere
0,5 l lapte
2 cubuleţe drojdie
2 plicuri zahăr vanilat
coaja de la 1 lămâie
sare
zahăr pudră pentru ornat
cremă de ciocolată (puteţi folosi orice umplutură doriţi)
1 ou pentru uns
Preparare
Baţi ouăle cu zahărul vanilat, până acesta se topeşte, iar compoziţia devine pufoasă. Adaugi făina în ploaie, amestecată cu coaja de lămâie, sarea, apoi pui şi restul ingredientelor (mierea, laptele şi drojdia) şi formezi un aluat pe care îl laşi 30 de minute la dospit. Întinzi foaia şi o tai după dorinţă. Pui cremă de ciocolată la unul din colţuri şi rulezi. Aşezi cornuleţele formate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu ou, mai laşi puţin timp să crească şi le bagi la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc. Se servesc presărate cu zahăr pudră.