Cornuleţe cu dulceaţă şi nucă – Cornea Laurenţa
Ingrediente
• 500 g făină
• 160 g untură
• 120 ml apă minerală
• 150 g zahăr
• 1 praf de copt
• coaja de portocala
• esenţă de vanilie
• 300 g dulceaţă (de cireşe amare)
• 100 g miez de nucă măcinat
• zahăr pudră
Mod de preparare
Într-un bol se cerne făina, se amestecă cu zahărul, coaja de portocală, praful de sare şi praful de copt.
Adăugăm untura şi amestecăm până obţinem firmituri de făină amestecată cu unt, apoi adăugăm apă rece treptat până rezultă un aluat omogen şi nelipicios. Învelim în folie alimentară şi dăm la rece 1 oră. Pe masa înfăinată se întinde o bucată de aluat şi pe latură adăugăm dulceaţa amestecată cu nucă, rulăm ca un dreptunghi, aplatizăm puţin şi tăiem bucăţi din rulou de cca 2-3 cm. Le aşezăm în tava unsă cu ulei şi dăm la cuptorul încălzit circa 25 de minute. Când le scoatem le trecem prin zahăr pudră.