Cornuleţe cu umplutură de biscuiţi – Adriana Rada

18 mai 2017 14:20   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Aluat: 800 g făină, 250 g untură, 250 ml lapte, 20 g drojdie, 150 g zahăr, 3 ouă, un praf de sare.

Umplutură: 200 biscuiţi, 200 g nucă, 300 ml lapte, 1 esenţă rom,100 g ciocolată topită, 70 g zahăr pudră, 2 linguri cacao, 3 linguri gem de căpşuni.

Decor: zahăr pudră.

Mod de preparare:

Pentru aluatul de cornuleţe punem într-un castron făină şi o amestecăm cu untură apoi adăugăm laptele călduţ în care am dizolvat drojdia, zahărul, ouăle şi praful de sare. Aluatul obţinut se lasă la dospit cam 1 oră. Pentru umplutură mărunţim biscuiţii, adăugăm nuca prăjită şi măcinată (pentru un gust mai bun o prăjeşti puţin), esenţă de rom, zahărul pudră, cacaoa, ciocolată topită şi laptele iar  la final gemul de căpşuni.Se amestecă bine până iese că o cremă cremoasă. Aluatul îl întindem în foaie subţire, îl tăiem pătrăţele le umplem cu compoziţie de biscuiţi şi le coacem la foc potrivit 25 minute. După ce s-au copt le lăsăm la răcit şi apoi le pudrăm cu zahăr.

Mai multe