Coroniţă din pastă de brânză şi ardei copţi – Felicia Vanea
Ingrediente
8 ardei capia copţi tăiaţi pe jumătate
500 g brânză de vaci
300 g telemea de vacă cu oaie
150 g unt
150 g smântână
8 ouă fierte
300 g şuncă presată
o legătură de mărar
piper alb sau negru
sare
3 pliculeţe gelatină
Mod de preparare
Brânza de vaci se amestecă cu brânza telemea, untul şi smântână cu mixerul până devine o pastă fină. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă mărarul tocat mărunt, iar la sfârşit gelatina hidratată în 100 ml apă, dizolvată la bain-marine. Într-o tavă de guguluf se tapetează cu folie alimentară, se aşază un strat de ardei capia copţi, apoi unul din pastă de brânză. Peste pastă de brânză se aşază rotund ouăle fierte şi între ouă, rulouri făcute din şuncă. Apoi se acoperă iar cu ardei copţi şi pastă de brânză şi iar ardei copţi. Se poate orna cu rondele de castraveţi verzi şi frunzuliţe de pătrunjel. Se dă la rece peste noapte şi se feliază a două zi. Este un excelent şi gustos aperitiv.