Coşuleţe cu gem de caise - Daniel Albert Bertoni
Ingrediente:
- 200 g untură- 3,4 liguri de zahăr- 3 gălbenușuri- 3 linguri smântână- jumătate fiolă esență de migdale- 1 linguriță bicarbonat (stins cu zeamă de lămâie )- 650 g făină- gem de caise- 10 caise confiate- miez de nucă- frunze de mentă
Preparare:
Untura, gălbenușurile, zahărul, smântâna, esența de migdale, bicarbonatul stins și făina se vor frământa până se obține un aluat. Acesta se lasă la odihnă 60-90 minute, în frigider.Într-o tavă teflonată de brioșe, se modelează aluatul până va căpăta forma de coșuleț. Fiecare dintre ele se va umple cu câte o linguriță de gem de caise. Deasupra se așează câte un miez de nucă.Coșulețele se introduc în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 30-35 minute. După coacere, se scot ușor din forme și se lasă la răcit. Decorăm cu sferturi de caise confiate și frunze de mentă pentru prospețime.