Cotlete de berbecuț cu hribi
Ingrediente
6 cotlete
250 g hribi congelaţi
3 cepe
5 căţei de usturoi
sare
piper
ulei
rozmarin
cimbru
1 praf chili
2 ardei graşi
50 ml vin alb sec
Preparare
Cureţi usturoiul şi îl pisezi, tai mărunt rozmarinul şi cimbrul, dai un praf de sare, piper şi chili, le amesteci şi îmbraci cotletele pe o parte şi pe cealaltă cu această combinaţie. Le stropeşti cu ulei şi le laşi deoparte. Încingi ulei în tigaie, pui ceapa şi o căleşti până devine sticloasă, adaugi hribii şi îi prăjeşti. Tai ardeii graşi, îi cureţi de cotor şi de seminţe, îi tai cubuleţe, amesteci şi ţii tigaia pe foc până se călesc toate ingredientele. Potriveşti gustul de sare, piper, chili şi cimbru verde. Amesteci şi torni vinul, acoperi tigaia şi mai laşi 10 minute pe foc. Separat, încingi ulei în altă tigaie şi frigi cotletele pe o parte şi pe cealaltă, câte 2 minute, apoi le întorci pe părţi şi le prăjeşti câteva minute. Repeţi operaţiunea de câteva ori, până când devin crocante la exterior şi fragede la interior. Dai tigaia deoparte şi o ţii acoperită câteva minute. Serveşti cotletele pe pat de hribi şi salată verde.