Cotlete marinate în bere neagră cu sos de hrean - Daniel Bertoni
Ingrediente pentru o porție
- 2 felii cotlet de porc, fără os- 1 bere neagră- 2 lingurițe de hrean ras- 1 linguriță boabe de muștar- zeama de la o jumătate de lămâie- 1 linguriță ulei de măsline- 1 ceapă roșie- 200 ml smântână de gătit- 1 lingură hrean ras- 3 lingurițe oțet - 1 linguriță zahăr- sare, piper alb măcinat
Preparare:
Muștarul, zeama de lămâie, ceapa tăiată julien și hreanul, le-am pus intr-un bol mediu. Toate astea le-am îmbăiat in bere neagră. Apoi am cufundat cotletele în marinada rezultată, am acoperit bolul și l-am introdus în frigider pentru 4 ceasuri.Dupa trecerea lor, am scos cotletele pe o farfurie, am înlăturat ceapa și am pus marinada pe foc până a scazut la jumătate.Cotletele au "aterizat" direct pe grătarul bine încins, câte 4 minute pe fiecare parte, stropindu-le regulat cu marinada.In ceea ce privește sosul, am pus smântâna pe foc, într-o cratiță. Când s-a încălzit, am adăugat zahăr, sare, piper, oțet, hrean. Am amestecat timp de 1 minut, și am oprit focul. Ca garnitură, am optat pentru cartofi Duchesse (bezele de cartofi).Poftă bună!