Covrigei cu mac și sare
23 ianuarie 2018 12:11
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
500 g făină
200 g unt
1 linguriţă zahăr
25 g drojdie (un cubuleţ)
2 ouă
1 linguriţă sare
130 ml lapte
1 lingură ulei de măsline
sare grunjoasă
mac.
Preparare:
Prepari aluatul din ingrediente la temperatura camerei. Amesteci zahărul cu drojdia, până se lichefiază, şi adaugi laptele călduţ. Într-un vas încăpător, frămânţi făina cu untul, apoi încorporezi uleiul, un ou frecat cu sare şi drojdia cu laptele. Laşi să crească 20-30 de minute, apoi modelezi baghete de aluat de 20 cm lungime şi le dai formă de covrigei. Pui într-o tavă tapetată şi ungi cu ou bătut. Presari mac pe ei. Pe unii poţi să pui doar sare grunjoasă. Dai la cuptorul preîncălzit. După 10-15 minute, când încep să se rumenească, îi scoţi.