Covrigei în coşuleţ - Stela Predescu

20 aprilie 2012 13:39   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 600 g făină, 1 pachet de margarină, 3 gălbenuşuri, un ou întreg, 100 ml de lapte, drojdie, o lingură de zahăr, o linguriţă de sare, 5 linguri de smântână, chimen.

Mod de preparare: Se frământă un aluat care se întinde pe planşetă şi se taie cu formă de covrigei. Oul întreg se bate cu puţină sare şi îl utilizăm pentru uns covrigii.

Covrigeii se aşează în tavă pe hârtia de copt unsă cu puţină untură de porc, îi ungem cu ou, presărăm seminţe de chimen, după care îi coacem la cuptor.

Eu am modelat şi un coşuleţ din aluat pe care am servit covrigeii.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe