Cozonac cu mac şi caise

6 aprilie 2016 10:54   Rețete
Ultima actualizare:

După ce aşezi acest cozonac cu mac şi caise în tava de copt mai lasă-l la crescut încă un sfert de oră, apoi dă-l la cuptor. Cozonacul se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 1 oră. Dacă s-a rumenit mai repede, acoperă-l cu hârtie de copt şi lasă-l până când expiră timpul.

Cozonac cu mac şi caise – Ingrediente (2 cozonaci)

Pentru umplutură300 g mac200 ml lapte100 g zahăr2 ouă1 kg caiseesenţă vanilie

Pentru aluat1 kg făină50 g drojdie500 ml lapte200 g unt7 ouă350 g zahăr1 linguriţă coajă lămâie rasă1 vârf cuţit saregem de caise pentru uns

Află cum se prepară cozonac cu mac și caise pe clickpoftabuna.ro.

Mai multe