Cozonac cu migdale și stafide

19 aprilie 2015 15:11   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 350 g făină
  • 1 praf de copt
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri miez de nucă zdrobit
  • 1 banană tăiată felii
  • 100 g stafide
  • Pentru decor
  • 2 linguri de miere de albine
  • 150 g migdale feliate

Preparare

Amesteci, într-un castron, făina cu untul rece până capătă aspectul unui aluat nisipos. Adaugi zahărul, sarea şi praful de copt.Separat, baţi ouăle cu telul, adaugi nuca, banana, stafidele, laptele, coaja de lămâie, apoi amesteci cele două compoziţii până devine un aluat omogen.Pui aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie, deasupra presari migdalele feliate şi introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute, la foc mic.Când este gata, laşi să se răcească cozonacul în tavă 10 minute, apoi îl ungi cu miere de albine pentru a-i da strălucire şi un gust aparte.

Mai multe