Cozonac trandafir - Silvia Carpatina

15 decembrie 2011 14:40   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 g făină cernută, 2 ouă întregi, 200 ml lapte călduţ în care dizolvăm 6 linguri de zahăr şi 1 cubuleţ de drojdie (25 g), puţină sare (un vârf de linguriţă), arome (coajă de lămâie, vanilie, rom).

Pentru umplutură: o cană cu nucă măcinată, 2 linguri de zahăr şi o jumătate de pachet de unt lăsat la temperatura camerei.

Pentru uns: un gălbenuş de ou amestecat cu o lingură de zahăr şi una de lapte.

Mod de preparare: N-am mai făcut maia, am amestecat pur şi simplu toate ingredientele până am obţinut un aluat de cozonac, l-am acoperit cu un prosop şi l-am lăsat la dospit, la căldură, aproape o oră.

Pe suprafaţa de lucru am presărat puţină făină şi am întins aluatul în formă dreptunghiulară, l-am uns cu untul frecat cu cele două linguri de zahăr şi am presărat nuca măcinată. Se rulează foaia şi se taie în 5-6 bucăţi egale.

Într-o cratiţă mai largă, unsă bine cu unt, se aşează în picioare bucăţile de aluat, la distanţă între ele pentru a putea creşte.

Se mai lasă la dospit cam jumătate de oră, se unge cu un amestec format din gălbenuş de ou, o lingură de zahăr şi o lingură de lapte, apoi se bagă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, cam o oră.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe