Creveți cu legume - Adina Ionescu
Ingrediente
200 g creveți curățați și congelați,3 linguri ulei de măsline,sare,1 linguriță sos de soia,mirodenii specifice chinezești,3-4 caței de usturoi curățați,zeama de la 1/2 de lămâie,1 legătură mică coriandru verde,1 ardei iute mic,300 g legume congelate asortate,cașcaval ras.
Mod de preparare
Se clătește mai intâi crevetele cu puțină apă și se tamponează cu hârtie prosop. În tigaia specială chinezească wok se pune uleiul și se adaugă usturoiul curățat și tăiat felii. Când usturoiul și-a lăsat gustul, se pun creveții și se amestecă continuu cu o paletă; se vor pune și legumele, se mai lasă cam trei minute, apoi se pot pune mirodeniile, zeama de lămâie, sosul de soia și după 5 minute de amestecat continuu se adaugă coriandrul tăiat mărunt. Se scoate pe farfurie. Opțional, se poate presăra cașcaval ras. Poftă mare!