Creveţi în sos dulce-acrişor
12 martie 2014 8:57
Rețete
Ultima actualizare:
Cea mai uşoară, simplă şi aromată reţetă cu creveţi marinaţi într-un sos dulce-acrişor şi uşor picant, pe care toată lumea o va iubi!
Ingrediente:
1/3 cană de sos Hoisin (îl găseşti, cel mai sigur, într-un magazin cu specific asiatic)¼ cană de miere½ cană de suc de lămâie proaspătcoaja rasă de la o lămâiesarepiper proaspăt măcinat1 kilogram de creveţi de mărime medie, curăţaţi şi decorticaţi2 linguri frunze de coriandru, proaspăt zdrobite
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol de mărime medie, sosul Hoisin, mierea, sucul de lămâie, coaja de lămâie, sarea şi piperul.
Într-un alt bol, mai mare, amesteci toată această compoziţie cu creveţii şi laşi la marinat timp de cel puţin jumătate de oră sau chiar peste noapte.