Crizanteme - Cristina Rădoi
Compoziţia 1: 4 ouă, 300 g zahăr, 1 linguriţă cu vârf de amoniac stins, sare, drojdie cât o nucă, esenţă de vanilie.
Se bat ouăle cu zahărul iar după ce s-a topit zahărul se pun şi celelalte ingrediente.
Compoziţia 2: 300g untură se freacă cu o cană de făină şi 1/2 sticluţă esenţă de migdale, apoi se pune treptat din prima compoziţie, se mai adaugă făină şi se frământă o cocă potrivit de tare, se dă prin maşina de biscuiţi prin forma steluţă la o lungime de 8-10 cm.
Se fac în formă de covrigei şi se coc.
Crema: 1 pachet unt se freacă cu zahăr farin şi cacao după gust şi puţină esenţă de rom.
Se pune pe o parte de covrigel cremă şi se lipeşte cu un alt covrigel apoi se pudrează cu zahăr farin.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!