Cum alegi cea mai bună făină pentru cozonaci. Ce înseamnă cifrele de pe pungă

18 decembrie 2019 12:47   Rețete
Ultima actualizare:

Cei mai buni cozonaci sunt cei făcuți cu mâna ta, acasă. Nimic nu se compară cu mirosul cozonacilor copți, abia scoși din cuptor. Gospodinele tinere se întreabă care este cea mai bună făină pentru cozonaci? Iată câteva ponturi!

Sunt atât de multe mărci de făină pe rafturi, încât este greu să alegi. Un cozonac pufos depinde de ingrediente și de frământat, spun maeștrii bucătari.

Care este diferența între făina 00 și 000? Este foarte important să alegi făina potrivită pentru cozonaci sau, dacă găsești rețete pe Internet, să știi să faci conversia tipurilor de făină din alte țări, cu cele de pe piața noastră, românească.

În primul rând trebuie să ne uităm după cifre și numere: 000, 480, 550, 650. Aceste cifre indică gradul de rafinare al făinii. Făina 000 este mai fină, mai albă și mai ușoară, ideală pentru cozonaci. Cei mai buni bucătari recomandă făina superioară 000 pentru cozonaci reușiți.

Ce înseamnă cifrele de pe punga de făină

  • Făina 650 este mai puțin fină, mai închisă la culoare și are mai mult gluten.
  • Făina 000 – excelentă pentru aluaturi pufoase și ușoare de patiserie.
  • Făina 480 (sau 450) – făină fină, folosită tot în patiserie.
  • Făina 550 – făină mai dură, bună pentru aproape orice aluat: de la cele de prăjituri, biscuiți, brioșe, până la cele de pâine și chiar și în produse de patiserie cum sunt aluaturile de tarte, foi de placintă, croissante.
  • Făina 650 – pentru că are un conținut mai mare de gluten este ideală pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire: pâine, pizza, focaccia. (Sursa: foodstory.ro)

Citește și:

”Regina cozonacilor” ne-a spus toate secretele ei

Cum se face cea mai delicioasă negresă de post, fără lapte

Mai multe