Cum faci zacusca fără să coci vinetele și ardeii. Rețeta care salvează gospodinele

25 august 2020 16:19   Rețete
Ultima actualizare:

Zacusca cu vinete și ardei necoapți salvează gospodinele. Se văd cu cămara plină într-un timp mult mai scurt. Curățate și tăiate, legumele se pun rapid la fiert.

Este vremea să facem zacuscă, iar rețata buncii ne învață că cea mai bună se face cu legume coapte la grătar.

Dar cum mai toți ducem lipsă de timp, bucătarii au venit cu o soluție salvatoare: să nu mai coacem vinetele, ci să le curățăm și să le mărunțim în robotul de bucătărie sau le trecem prin mașina de tocat.

La fel se procedează și cu gogoșarii ori ardeii capia, doar că se pun cu tot cu coajă.

Zacuscă cu vinete necoapte. Mod de preparare:

Primii care ajung în ceaun sunt ardeii, pentru 14 borcane este nevoie de 4 kg. Apoi se toacă și se adaugă 2 kg de ceapă.

Se lasă la fiert circa 30 de minute, după care se adaugă 4 kg de vinete curățate de coajă și tăiate în bucăți mici.

După încă o jumătate de oră se pune circa 1-1,5 litri de ulei, sare și câteva linguri de oțet în care s-a topit 100 grame de zahăr. Se mai lasă la fiert până scade.

Zacusca se transferă în borcane sterlizate și calde, după care se introduc în cuptorul încins până a doua zi dimineață.

Se scot, li se pun capacele și sunt lăsate la răcit învelite în cârpe de bucătărie.

Dacă vreţi ca zacusca să iasă mai iute, puteţi adăuga şi 3-5 ardei iuţi.

În această perioadă, vinetele se vând cu 3-4 lei kg, ardeii cu 5 lei kg, iar ceapa 1-2 lei pe kg.

Citește și: 

https://www.click.ro/vedete/romanesti/benone-sinulescu-mi-am-facut-cea-mai-tare-zacusca

https://www.click.ro/utile/retete/zacusca-cu-ciuperci-si-zacusca-de-fasole-daniela-gorgorin

Mai multe