Cum prepari un desert cu bezea

3 iulie 2013 14:46   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat: 150 g unt, 3 ouă, 400 g făină, 100 g zahăr, 100 ml apă, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru cremă: 5 ouă, 250 g brânză de vaci, 200 g zahăr, 2 esențe de vanilie, 3 linguri făină, 1 cană lapte dulce

Pentru bezea: 4 albușuri, 4 linguri zahăr

Preparare

Pentru blat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi 30 de minute la rece. Întinzi aluatul într-o tavă, îmbrăcând şi pereţii acesteia.

Separat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, laptele, brânza, esenţa de vanilie şi făina, după care încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia peste aluatul din tavă şi o introduci la cuptor pentru 30-40 de minute, până se întăreşte crema.

Cum îți iese crusta crocantă de bezea, descoperi pe www.clickpoftabuna.ro.

Mai multe