Cum să faci harissa, pasta tunisiană de ardei iuţi

21 aprilie 2017 15:08   Rețete
Ultima actualizare:

Mai aromată şi mai gustoasă decât orice ketchup ori sos picant, acest condiment roşu va deveni în curând preferatul tău. Această pastă tunisiană de ardei iuţi este o variantă fantastică pentru a condimenta orice preparat şi poate fi folosită atât în mâncărurile cu carne, cât şi în cele cu legume, alături de cuşcuş, la cartofii copţi, cu ouă jumări făcute în tigaie, iar lista poate continua.

Harissa, pasta de ardei iuţi tunisiană – Ingrediente

115 g ardei iuţi uscaţi, la alegerea ta1 linguriţă seminţe de chimen1 linguriţă seminţe de coriandru1 linguriţă de seminţe de chimion3-4 căţei de usturoi, descojiţi1 linguriţă sare grunjoasă (sau după gust)2 linguri ulei de măsline (plus mai multe linguri pentru depozitare)

Ingrediente opţionale

zeamă de lămâiementă uscată sau verdecoriandru verderoşii uscate în uleipastă de tomatepiper roşuboia

Afla cum prepari harissa pe clickpoftabuna.ro

Vezi reteta de gogosi sarate umplute cu crema de branza pe clickpoftabuna.ro

Descopera cum se pregateste budinca dulce cu seminte de chia pe clickpoftabuna.ro

Mai multe