Cum să îți faci bere acasă. O poți transforma într-o licoare medicinală
Berea, această băutură populară, a fost preferată de consumatorii tuturor epocilor. Numeroase studii efectuate în cele mai mari centre de sănătate din întreaga lume au demonstrat că un consum moderat de bere protejează organismul de afecţiunile cardiovasculare.
Datorită substanţelor hrănitoare pe care le conţine: vitamine ( A, C, PP, complexul vitaminic B ) şi minerale, printre care se remarcă fosforul, siliciul, potasiul, magneziul şi calciul, berea are o compoziţie complexă. Toate aceste elemente nutritive asigură în organism echilibrul acizi-baze şi favorizează asimilarea vitaminei C.
Ingrediente bere
8 l de apă, 600 g boabe de orz netratat chimic, 600 g boabe de porumb, 20 de conuri de hamei, o lingură de drojdie de bere şi 500 g de zahăr.
Preparare bere
Într-un vas emailat, fierbe boabele de orz şi de porumb, timp de patru ore, la foc mic. Apoi, adaugă conurile de hamei şi lasă băutura să mai fiarbă încă 20 de minute. După aceea, strecoară berea într-un vas curat şi adaugă zahărul. După ce băutura se mai răceşte, adaugă drojdia, amestecând bine ingredientele. Berea obţinută conţine 5% alcool.
Trebuie s-o păstrezi la rece două zile, după care o torni în sticle pe care le astupi foarte bine şi le depozitezi la rece. După alte trei zile, berea poate fi consumată. În această bere foarte gustoasă şi sănătoasă poţi să macerazi plante şi vei obţine o bere medicinală.
Bine de ştiut despre berea medicinală
Berea medicinală care se prepară în casă se recomandă și persoanelor care au nevoie să-şi fortifice organismul şi să elimine stresul. Poți adăuga mentă (pentru decongestionarea căilor respiratorii), lămâie+ scorțișoară+rădăcină de gențiană(pentru combaterea oboselii) sunătoare+pelin (pentru a scăpa de problemele digestive), oregano (pentru a scăpa de colici).