Cum să pregăteşti o prăjitură deliciosă în straturi

14 iunie 2013 8:55   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluatul 1

200 g făină100 g unt50 ml smântânăsare

Pentru aluatul 2

600 g făinăo lingură ulei200 ml apă călduţăsare

Pentru umplutura cu mere

1½ kg mere acrişoare100 g zahărscorţişoară

Pentru umplutura de mac

150 g mac50 g zahărun pliculeţ zahăr vanilat

Pentru umplutura de brânză

700 g brânză de vaci100 g zahăr3 ouăsareun pliculeţ zahăr vanilat

Pentru umplutura de nuci

250 g nuci80 g zahărun pliculeţ zahăr vanilat

Pentru topping de final

250 g smântână2 ouă

Pentru uns foile

100 g unt

Pentru servit

100 g zahăr pudră

Preparare

Pentru aluatul 1, făina cernută o amesteci cu sare și apoi cu untul tăiat bucăţele, după care adaugi smântâna şi frămânţi aluatul. Bila de aluat obţinută o ţii la rece timp de o oră.

Pentru aluatul 2, făina cernută o amesteci cu uleiul şi cu sarea şi frămânţi în timp ce adaugi apa călduţă. Aduni şi acest aluat într-o bilă şi o dai la rece 30 de minute.Afli aici cum faci umpluturile şi cum montezi prăjitura

Mai multe